all thing

sam
بازدید :420
چهارشنبه 23 خرداد 1397زمان :10:05
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

  • تحقیق و پژوهش،کانسپت و ایده در معماری
    تحقیق و پژوهش،کانسپت و ایده در معماریدسته: معماری
    بازدید: 268بار
    فرمت فایل: docx
    حجم فایل: 264 کیلوبایت
    تعداد صفحات فایل: 57

    این تحقیقدر مورد کانسپت و ایده در معماری در57 صفحه در قالب ورد و قابل ویرایش می باشد

    قیمت فایل فقط 6,000 تومان

    خرید

    فهرست

    مقدمه . 2

    کانسپت چیست؟ . 2

    آفرینش معماری . 5

    کانسپت ها : 6

    کانسپت ها وطراحی معماری . 8

    ایدهها 9

    کانسپت ها و ایدهها 10

    سناریوهای کانسپچوال . 11

    سلسله مراتب کانسپت .. 20

    مینیات وانتقاد از خود : 20

    انواع پنجگانه کانسپت .. 21

    کانسپت قیاسی (Avalogies) 21

    استعارات وتشبیهات (کانسپت های استعاری . 23

    جوهری (کانسپت های جوهری Essences 23

    پاسخ مستقیم وحل مساله (کانسپت های برنامه ای Prigrammatic . 25

    ایدهآل ها (کانسپت های ایدهآل گرا 26

    بررسی روش های تبدیل ایدهبه فرم . 29

    انواع کانسپت .. 34

    سلسله مراتب کانسپت .. 34

    برای دانستن کانسپت 2 نکته را باید بدانیم . 34

    محصول ( بنا ) تجسم وتخیل تفکر . 40

    روش های مختلف طراحی معماری . 43

    سلسله مراتب کانسپت نیز به شرح زیر است .. 48

    استفاده بی جا از کلمه کانسپت در معماری . 49

    خلاقیت در معماریامروز 50

    انواع پنجگانه کانسپت .. 54

    حل مسأله . 55

    ایدهآل ها 56

    منابع . 56

    مقدمه کانسپت چیست؟

    معماریهمواره با مسائل مختلفی سروکار دارد و عوامل موثر بر شکل‎گیری پروژه بی‎شمارند. در این میان کار اصلی معمار یافتن جوهر منحصر بفرد و مسأله اصلی هر پروژه و پاسخگویی به آن با یک ایده قوی است. از این طریق است که ایده تولید می‎شود. ایده حاصل دانش، تفکر، آگاهی‎ها و دانسته‎های موجود در ذهن طراح و در ارتباط مستقیم با جهان پیرامون وی است. اطلاعاتی که از جهان بیرون توسط حواس کسب می‎شوند و به ذهن می‎رسند، نقش مهمی در پیدایش ایده ایفا می‎کنند. به همین علت جان لاک می‎گوید: ایده از عملیات ذهن بر محسوسات پدید می‎آید. تمام پدیده‎هایی که در این جهان وجود دارند، از قبیل یک ساختمان، یک فرم طبیعی، یا حتی یک داستان و یک شعر می‎توانند به کاتالیزورهایی برای پرورش ایده در ذهن تبدیل شوند. منابع ایده همه جا در میان اشیاء روزمره زندگی، در طبیعت، درعلوم مختلف، در معماری‎های تاریخی و خصوصاً در برنامه و محیط سایت وجود دارند. اما یک ذهن خلاق و کنجکاو نسبت به اطلاعات موجود در محیط پیرامون است که می‎تواند ایده‎های خلاقانه‎ای را ابداع کند. از این رو جمع‎آوری اطلاعات که در معماری به میزان قابل توجهی بصری هستند و اغلب از مشاهده شرایط محیطی پروژه بدست می‎آیند، نقش مهمی در شکل‎گیری ایده‎های معمارانه دارد.

    طبیعی است که درآغاز کار یا در ضمن طراحی به علت تعدد مسائل پیش روی معمار، ایده‎های فراوانی شکل بگیرند. در اینجا نقش معمار اولویت‎بندی ایده‎ها براساس اصلی‎ترین مسائل و پالایش و تلفیق ایده‎های خرد و کلان برای رسیدن به ساختاری منسجم است. در ضمن در مرحله طراحی جزئیات پروژه نیز می‎توان از ایده‎های متناسب با کلیت و اجزاء طرح استفاده کرد.

    پیشرفت فرهنگ معمارینیازمند ارائه ایده‎ها و در حقیقت راه‎حل‎های خلاقانه و نوین توسط معماران می‎باشد. به همین علت بکارگیری صحیح و خلاقانه ایده‎ها مهمترین بخش معماریمحسوب می‎شود. طراحی معماری از ایده‎هایی مجرد و ذهنی آغاز می‎شود و سپس به طرح فضای عینی معماری می‎انجامد.

    با اینکه داشتن ایده‎های قوی در معماریحائز اهمیت است، اما تنها داشتن ایده‎های خوب و خلاقانه برای رسیدن به یک معماریمطلوب کافی نیست. یک ایده معمارانه خوب علاوه بر نوآورانه بودن باید از قابلیت‎های دیگری برخوردار باشد تا در نهایت یک معماری مطلوب و ماندگار از این ایده حاصل ‎شود.

    از آنجا که معماریهنری کاربردی است و ما در معماریمی‎خواهیم به نتیجه‎ای ملموس دست یابیم، باید این توانایی را داشته باشیم که از ایده که از شناخته‎های ما بصورت مجرد و خالص استخراج شده است، به یک محصول و یا فرایندی برای تولید محصول معماری برسیم. علی‎رغم اهمیت فوق‎العاده زیاد ایده‎های معمارانه، توجه صرف به ایده‎پردازی در طراحی معماری و غفلت از سایر جنبه‎های معماری همچون فرم می‎تواند آثاری با ایده‎های قوی را به تدریج به ورطه فراموشی بسپارد، زیرا در طول زمان معانی اولیه فراموش می‎شوند و آنچه می‎ماند فرم است.

    ایدهپس از شکل‎گیری در ذهن طراح باید با طی مسیر لازم به فرم تبدیل شود. از این رو چگونگی استخراج ایده از مقولات شناخته شده و پدیده‎های اطراف و نیز تبدیل آن به فرم معماریحائز اهمیت است، زیرا تبدیل مستقیم چیزهایی که کنجکاوی ما را جلب کرده‎اند، به معماریناممکن و بعضاً امری سطحی و پیش پا افتاده است. مسأله عمده در فرایند طراحی شناسایی مشخصه‎های اصلی پدیده‎هایی است که معمار آنها را به عنوان منابع خلق ایده‎های معمارانه در نظر گرفته است. ذهن کنجکاو عصاره یا ویژگی مهم آن چیزهایی را که با حواس شناخته است، استخراج و سپس آن را با استفاده از استراتژی مشخص به فرم تبدیل می‎کند.

    تبدیل ایدهبه فرم یکی از مهمترین بخش‎های طراحی معماریاست. همان قدر که در معماریداشتن ایده مهم است، گذر از مرحله ایده به فرم نیز اهمیت دارد. حساس‎ترین و تعیین‎کننده‎ترین مسأله در آغاز طراحی تبدیل ایده‎های اصلی و محوری پروژه به ساختاری دارای شکل می‎باشد. ایده در مرحله آغازین ممکن است فکر خالص باشد و با عناصر شناخته شده غیرمعماری تصور گردد، و سپس به ایده معمارانه و دست آخر به ایده فرمال تبدیل ‎شود. ایده فرمال نیز با خود فرم متفاوت است، زیرا ایده‎ها می‎توانند به صور مختلف متبلور شوند. تبلور پیش از آنکه با فرم تعیین شود، با استراتژی طراحی تعیین می‎شود. در نتیجه ممکن است یک ایده یکسان با اتخاذ استراتژی‎های طراحی متفاوت به دو طرح مختلف بیانجامد. از این رو می‎توان گفت ایده‎ها مصالح طراحی هستند و فرمها تبلور فرایند تولید.

    تبدیل ایدهبه فرم در گرو دو شرط اصلی است: قابلیت شکل‎زایی ایده‎های نخستین و مهارت و دانش طراح در رابطه با تبدیل ایده به فرم. نکته مهم در تبدیل ایده به فرم قابلیت شکل‎زایی ایده است و البته این قابلیت چیزی نیست که به خودی خود وجود داشته باشد. قابلیت شکل‎زایی هم به منبع ایده مربوط است و هم به ذهنیت طراح. ذهنی خلاق است که ورای ظاهر پیش پاافتاده یا گنگ مسائل مورد مطالعه و پدیده‎های روزمره می‎تواند قابلیت‎های شکل‎زایی را شناسایی کند.

    قیمت فایل فقط 6,000 تومان

    خرید

    برچسب ها : کانسپت و ایده در معماریکانسپتهاایده در معماریکانسپت در معماریکانسپت ها و طراحی معماریانواع پنجگانه کانسپتکانسپت های جوهریکانسپت های قیاسی،تحقیق درباره کانسپتها،تحقیق،معماری کانسپتconcept

براي توضيحات بيشتر و دانلود کليک کنيد.

download (1)



مشاهده پست مشابه : پایان نامه ارتباط سبک های یادگیری و راهبردهای تنظیم هیجانی با اضطراب امتحان ریاضی در دانش آموزان
نظرات این مطلب
نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
کد امنیتی

درباره ما
اطلاعات کاربری
نام کاربری :
رمز عبور :
آرشیو
خبر نامه


معرفی وبلاگ به یک دوست


ایمیل شما :

ایمیل دوست شما :



چت باکس




captcha


پیوندهای روزانه
  • آرشیو لینک ها
آمار سایت
  • کل مطالب : 181
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 1
  • بازدید امروز : 71
  • بازدید کننده امروز : 72
  • باردید دیروز : 221
  • بازدید کننده دیروز : 222
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 1581
  • بازدید ماه : 294
  • بازدید سال : 3508
  • بازدید کلی : 116438
کدهای اختصاصی