روشهاي رفع سياهي قوزک پا
سياهي قوزک پا چيست؟
سياهي قوزک پا عارضهاي رايج در بين مردم است که در آن قوزک پا همانند سياهي آرنج يا زانو رنگ تيره به خود ميگيرد؛ اين عارضه جزو ناخوشايندترين حالتهاي پوست به ويژه براي زنان بهشمار ميرود که از نظر روحي ممکن است سبب آزار و اذيت و کاهش اعتماد به نفس در آنها شود. بيش از 80 درصد از کل مردم جهان، درجاتي از اين تيرگي را تجربه کردهاند.
راههاي پيشگيري از تيرگي مچ پا
برخي عادتها پوست را به تدريج تحريک مي کند و سبب ضخيم شدن پوست و تيرگي آن ميشود. از اينرو براي مبتلا نشدن به تيرگي قوزک پا ميتوان اقدامهاي زير را انجام داد:
- در معرض نور آفتاب قرار نگرفتن
- نپوشيدن دائمي بوت
- استفاده نکردن از لباسهاي زبر
- چهار زانو ننشستن روي فرش يا جاي زبر.
درمان خانگي سياهي قوزک پا با ليمو
ليمو جزو بهترين مواد طبيعي براي سفيد کردن نقاط تيره پوست شناخته ميشود. اين ماده براي رفع سياهي قوزک پا نيز کاربرد دارد. ليمو داراي خاصيتهاي لايه بردار، ضد عفوني کننده و روشن کننده پوست است. به همين دليل با استعمال آن روي نواحيه تيره بدن مانند قوزک پا ميتوان تيرگي را تا حد زيادي از بين برد.
روش استفاده از ليمو براي رفع تيرگي قوزک پا
براي استفاده از اين متد درمان خانگي سياهي قوزک پا، دو راهکار وجود دارد. اول اينکه آب يک ليموي تازه گرفته شود. سپس بايد پنبه را به آن آغشته کرد و روي ناحيه تيره قوزک پا ماليد. روش دوم اين است که ليمو تکه تکه شود و يک برش از آن روي ناحيه تيره ماليده شود. در هر صورت فرد بايد چند دقيقه اين کار را ادامه دهد تا قسمت تيره قوزک پا به آن آغشته شود. ليمو بايد حدود نيم ساعت روي پوست باقي بماند و سپس با آب ولرم شسته شود. مشاهدات نشان داده است که انجام اين کار دو بار در طول روز باعث ميشود تيرگي پوست قوزک پا در يک هفته بهبود پيدا کند.
آلوئه ورا براي درمان تيرگي قوزک پا
آلوئه ورا در بسياري از درمانهاي خانگي مشکلات پوستي از جمله درمان سياهي قوزک پا، نقش مهمي دارد. ژل اين گياه از قديم براي روشن کردن پوست تيره کاربرد داشته است. اين روش براي افرادي که قوزک پاي آنها هم تيره و هم زبر است، انتخاب مناسبي است.
روش استفاده از آلوئه ورا
استفاده از اين روش براي درمان خانگي سياهي قوزک پا بسيار ساده است. تنها به يک تکه آلوئه ورا نياز است. بايد لايه رويي برگ را برداشت تا بتوان ژلها را روي ناحيه تيره ماليد. اين کار بايد چند دقيقه انجام شود تا تيرگي قوزک پا به صورت کامل به آلوئه ورا آغشته باشد. بعد از آن ژل بايد به مدت نيم ساعت روي ناحيه باقي بماند و سپس با آب ولرم شسته شود. براي نتيجه سريعتر بهتر است اين کار به صورت روزانه تکرار شود.
درمان خانگي سياهي قوزک پا با شير و آرد برنج
شير داراي خاصيتهاي پاک کننده، رطوبت رسان و روشن کننده براي پوست است. ترکيب آن با آرد برنج قدرتمندتر خواهد بود و ميتواند براي تيرگي قوزک پا مناسب باشد.
روش استفاده از شير و آرد برنج
براي استفاده از اين درمان خانگي سياهي قوزک پا بايد سه قاشق غذاخوري شير را با يک قاشق غذاخوري آرد برنج مخلوط کرد. اين مخلوط بايد به شکل يک خمير غليظ و يکدست باشد. خمير بايد به مدت ده دقيقه روي پا ماساژ داده شود. بعد از اينکه خمير روي پا خشک شد، بايد آن را با آب ولرم شست. انجام اين کار سه الي چهار بار در هفته توصيه شده است.
رفع تيرگي قوزک پا با سيب زميني
سيب زميني و آب آن مواد مفيد ديگري براي از بين بردن تيرگي ناحيه قوزک پا هستند. براي تهيه آب سيب زميني هم ميتوان از آبميوه گيري استفاده کرد و هم اينکه آن را رنده کرد و فشار داد. بعد از آن آب سيب زميني خارج ميشود. به کمک صافي نيز ميتوان تفالهها را از آب سيب زميني جدا کرد و آن را مورد استفاده قرار داد. سپس بايد قسمت تيره پا را به آب سيب زميني آغشته کرد. بعد از ?? دقيقه که آب سيب زميني روي اين قسمت باقي ماند و خشک شد، ميتوان آن را شست.
درمان خانگي سياهي قوزک پا با آب خيار
خيار نيز ميتواند جزو روشهاي درمان گياهي سياهي قوزک پا به شمار رود. خاصيت خيار معمولا براي از بين بردن تيرگي زير چشم مورد توجه قرار ميگيرد. اما استفاده از آن براي بهبود سياهي قوزک پا نيز کاربرد دارد. اين ماده داراي آنتي اکسيدان است و ميتواند سلولهاي مرده پوست را از بين ببرد. علاوه بر آن رطوبت مورد نياز پوست را تأمين ميکند و ميتواند چروکهاي ايجاد شده روي قوزک پا را از بين ببرد. بنابراين جزو روشهاي مناسب درمان خانگي سياهي قوزک پا به شمار ميرود.
روش استفاده از خيار
افراد هم ميتوانند خيار را رنده کنند و آب آن را روي تيرگي قوزک پاي خود بمالند. هم اينکه ميتوانند خيار را حلقه حلقه کنند و آن را روي ناحيه تيره قرار دهند. در هر دو حالت، خيار بايد ?? تا ?? دقيقه روي پوست باقي بماند. سپس با آب ولرم شسته شود. اين کار بايد به صورت روزانه انجام شود.
رفع تيرگي قوزک پا با ليزر
ليزر راهکاري مناسب براي رفع بسياري از عوارض پوستي است. از جمله اين عوارض ميتوان به سياهي قوزک پا اشاره کرد.
ليزر قوزک پا روشي موثر و ايمن است که از طريق از بين بردن لايههاي سطحي پوست، تيرگي آن را کاهش ميدهد. اين کار با استفاده از ليزر معمولي يا فرکشنال انجام ميشود.
البته درجه و نحوه استفاده از اين تجهيزات براي رفع سياهي قوزک پا با ليزر از اهميت بسياري برخوردار است. زيرا در صورت استفاده نادرست به تحريک، افزايش ضخامت و تيره شدن بيشتر پوست ختم ميشود.
ليزر فرکشنال CO2 که به آن ليزر موناليزا نيز گفته ميشود در درمان اين عارضه به نسبت ديگر روش ها موثرتر عمل ميکند.
محدوديتهاي ليزر درماني براي رفع سياهي قوزک پا
اغلب کساني که از تيرگي قوزک پا رنج ميبرند ميتوانند از اين روش براي حل مشکل خود استفاده کنند. اما درمان سياهي قوزک پا با ليزر در دوران بارداري يا شيردهي توصيه نميشود. همچنين در صورت داشتن سابقه بيماري، ليزردرماني بايد با مشورت پزشک انجام گيرد. ناگفته نماند که اين روش براي پوستهاي تيره رنگ مناسب نيست.
مراحل انجام ليزر تيرگي قوزک پا
براي درمان سياهي قوزک پا با ليزر، ابتدا پزشک محل مورد نظر را با يک کرم موضعي بيحس ميکند. با قرار دادن دستگاه ليزر روي قوزک پا و تاباندن اشعه به آن، لايهبرداري آغاز ميشود. در پايان محل تحت درمان به کرم مرطوب کننده آغشته ميشود. رفع سياهي قوزک پا با ليزر، نيازمند چندين جلسه درماني است. طول هر جلسه بين 30 الي 60 دقيقه زمان ميبرد. مدت جلسات و فاصله زماني بين آنها ثابت نيست و بر اساس عمق و وسعت تيرگي قوزک پا تعيين ميشود.
مزاياي ليزر درماني قوزک پا
درمان سياهي قوزک پا با ليزر روشي امن، سرپايي و بدون درد و خونريزي است. به دليل استفاده از دستگاه خنک کننده، امکان سوختگي و آسيب ديدگي پوست پا بسيار کم است. دوران نقاهت نداشته و فرد ميتواند بلافاصله بعد از اتمام کار به محل کار خود بازگردد. کوتاهي جلسات درماني و ماندگاري بالاي نتايج از ديگر مزاياي اين روش است.
در اين روش، نتيجه نسبت به ديگر روشها زودتر مشخص ميشود.
عوارض ليزر درماني قوزک پا
بعد از پايان کار مقداري تورم، قرمزي، کبودي و پوسته پوسته شدن در ناحيه قوزک پا رخ ميدهد. البته هيچ گونه جاي نگراني نيست. زيرا اين موارد بعد از مدتي کوتاه و با استفاده از کرمهاي تجويزي برطرف ميشوند. کيسه يخ نيز به کاهش التهاب و گرماي ناحيه تحت درمان کمک ميکند. حساسيت پوستي يکي از عوارض ليزردرماني است که با تست دستگاه در محدوده کوچکي از قوزک پا قابل پيشگيري است.
هزينه درمان سياهي قوزک پا با ليزر
هزينه اين روش در مقايسه با ساير روشها بيشتر است. لازمه آگاهي از مبلغ دقيق، شرکت در جلسه مشاوره است. زيرا عوامل مختلفي روي هزينههاي کار تاثير ميگذارند؛ به عنوان مثال ميتوان به تعداد جلسات، وضعيت پوست، عمق و وسعت تيرگي، نوع کلينيک و تخصص پزشک اشاره کرد.
به طور کلي هزينه هر جلسه ليزر بين 65 تا 120 هزار تومان در سال 1400 تخمين زده ميشود که هزينه کلي درمان با توجه به تعداد جلسهها تعيين ميشود.
http://gg.gg/115df5
https://v.ht/ezeQR
انواع زگيل و راه هاي پيشگيري از آن